Farget himling

Akustiske himlinger kommer i et stort utvalg av standardiserte fargevalg. I skrivende stund kan Glava tilby et utvalg på 22 farger, og Rockfon tilbyr 34 farger. Besøk respektive hjemmesider for komplett oversikt og drøm deg bort. Disse platene kan også leveres i flere kantutforminger, bilde viser såkalt X-kant hvor profiler er skjult. 

Hygiene himling

Akustisk demping i svømmehaller er avgjørende for trivsel i et rom med såpass mye støy og klang. Det stilles store krav til både plater og oppheng i et slikt rom, grunnet mye fuktighet kombinert med avgasser fra Klor. Vi leverer Hygiene plater av anerkjent kvalitet til dette bruk, samt profilsystem i korrosjonsbestandig utførelse C4. Innfesting til dekke besørges av syrefaste Seven Hook for lang holdbarhet og betryggende sikkerhet. Hygienehimling kommer også i flere kantutforminger og tykkelser. Bilde er hentet fra Stavanger Svømmehall.

Storkjøkken / operasjon

Til kantiner og storkjøkken med mye damp og behov for regelmessig rengjøring, tilbys det også Hygienehimling. Disse variantene opptar veldig lite fuktighet samt at enkelte også er egnet til rengjøring ved høytrykkspyling. Ved slik rengjøring er det viktig at plater er innfestet med klips på bakside, for å hindre at de flytter på seg. Hygieneplater er også velegnet til laboratorier og operasjonsrom, da de avgir ingen partikler til omgivelsene.

Spilehimling

Spilehimling i heltre eller finert MDF er i vinden som aldri før. Dette er et flott designelement som har vært i bruk i vårt naboland Danmark over lengre tid. Spiler har en flott visuell effekt og en bra demping av akustikk. Det leveres hovedsakelig i ferdige moduler på 600×1200/1800/2400mm. 

 

Spilene er ferdig montert med labank på en akustisk duk i 3 forskjellige farger, sort/grå/hvit. Denne duken leveres i to utførelser med gode akustiske egenskaper, hhv. Duk FA75 og FA450, hvor FA450 er en duk i absorpsjonsklasse A. Den mest brukte og kostnadseffektive varianten av spiler er i størrelse 27x34mm., hovedsakelig i eik. Bortsett fra dette så leveres spiler i det aller fleste formater og tresorter, fantasien og lommeboken setter grensene. Vi har lokal, norsk leverandør samt agentur på spiler fra anerkjente Aikkon i Estland. Tre spiler kan med fordel også brukes på vegg for et flott lyddempende uttrykk. De leveres da i høyder opptil 3000mm. med egnet innfesting.

ABSORBENTER FOR DIREKTEMONTASJE

Noen ganger trenges det lyddemping i rom som ikke er egnet for nedhengt profil system, eller har plass for dette. Da er en god løsning å bruke absorbenter for direktemontasje til dekke. Mest brukte løsning er å lime dette direkte til f.eks. betongdekke. Platen Ecophone Master B med overflate i Akutex FT er en fin plate til slik bruk. Den måler 40x600x600 og har en fin faset avslutning på sidekanter som gjør den egnet til fritthengende montasje uten ytterligere beslag rundt. Kan også leveres i farger på forespørsel. Platen er en klasse A absorbent.

TREULL HIMLINGER

Himlinger i treullfiber og sement er veldig populært i offentlige bygninger, slik som skoler/barnehager og svømmehaller. Disse er velegnet til demping av akustikk og har samtidig et rustikk design, som kommer i mange farger og kantutførelser. Kan festes opp i profilsystem eller direktefestes på lekter med tilhørende skruer. For bedre akustiske egenskaper brukes tilleggs isolasjon bakenfor platene. Denne type himling opptar ingen fuktighet og kan således brukes utendørs. Den er også meget miljøvennlig og har ingen avgivelse av skadelige partikler. Vi fører anerkjente produkter direkte fra både Hera Design og Cewood.